top of page

Proč fotíme v režimu TFP


Režim TFP (time for print) znamená, že spolupráce v týmu probíhá bez vzájemných finančních závazků. Odměnou modelkám jsou vybrané retušované fotografie pro jejich prezentaci, odměnou vizážistkám jsou fotografie jejich výtvorů (modelek) a k tomu většinou pár fotek ze zákulisí celého focení, tedy i vizážistek při jejich práci. Náklady na focení nese tedy celý tým. Pro fotografa jsou to náklady na ateliér, techniku, často kostýmy, doplňky atd....


Focení je pro nás radostí. Nacházíme v lidech kolem spoustu krásy a svým způsobem jim nastavujeme přívětivé zrcadlo na jejich cestě. Jsem již na odpočinku a tak se nemusím honit za senzacemi a pachtit se za živobytím. Rád vytvořím hezký kalendář, fotoobraz nebo třeba reportáž v podobě komiksu. A někdy (zcela výjimečně) se mi i vrátí vložené náklady. Focení mne naštěstí neživí.

Rád fotím projekty, kde společně s modelkami a vizážistkami ztvárníme dané téma. Aktuálně startuje projekt Roční období, kde se snažíme každý měsíc v roce vystihnout za pomoci doplňků ( květin, obilí, ovoce, ale i rampouchů....) charekteristické znaky období. Výsledkem bude série Glamour fotografií a když se vše povede bude i kalendář pro účastníky projektu a jejich prezentaci, který bude možno si zdarma stáhnout ve formátu PDF. Fotíme v pronajatém ateliéru Digifoto v Praze ale i v mém malém ateliéru v Loučné.


Lucie - první modelka v projektu Roční období

Příspěvky
Archive
Search By Tags
bottom of page